Artiklen indeholder reklamelinks

Mange, især i puberteten, kæmper med uren og fedtet hud. Dette skyldes ofte hormoner, men der findes også en række andre årsager. Hvis man ikke er bekendt med sin hudtype, og præcis hvad den har brug for, kan det nemt forværre situationen. I et desperat forsøg på at få en forbedret hud kan man let komme til at benytte forkert eller for meget ansigtsrens, der ikke passer til hudtypen og det egentlige problem. Af den grund ligger skønhedsmærket Tromborg inde med produkter som skintonic, muddermaske og make-up, som er oliefri og specielt fremstillet til fedtet hud.

Hvorfor ser huden fedtet ud?

Der findes forskellige grunde til, at man får fedtet hud. Hvis man benytter for meget ansigtsrens og fede cremer, kan fedtet hud fremtvinges. På trods af, at det er sundt at rense sin hud og få fjernet snavs og make-up rester, kan det godt blive hårdt for huden. Hvis huden fornemmer en tør overflade, vil den naturligt og helt af sig selv gå i gang med at overproducere olie, og det gør huden fedtet. Det er altså vigtigt at bruge milde produkter, uden for meget olie, for at undgå at fedte huden til, og sikre sig at den kan ånde.

Derudover har hormoner også en del at sige. Mange oplever, at huden bliver mere fedtet, hvis man eksempelvis skifter til en prævention med flere hormoner i. Derudover har menstruationscyklussen en stor betydning for huden, da olieproduktionen øges i forbindelse med menstruation.

Endeligt er vores gener også med til at afgøre, om man er plaget af fedtet hud. Nogle hudtyper er mere sarte end andre, og har større tendens til at fedte ind. Dog findes der også nogle behandlingsmuligheder, som kan hjælpe til, at huden finder en bedre rytme, og ikke overproducerer olie.

Tromborg eller CoolCos?

 

vaelg den rigtige makeup fjerner herMake-up er en fast del af morgenrutinen hos mange piger og kvinder. Dog er det en af de største syndere, når det kommer til fedtet hud. Huden skal kunne ånde, og derfor er det vigtigt at bruge naturlige produkter, som ikke irriterer huden. Tromborgs produkter er milde og effektive, og er derfor gode til netop fedtet hud. Det kan godt betale sig at investere i kvalitetshudpleje, da man på den måde undgår at slide huden op med billigere og ikke-åndbart hudpleje. Hvis man vil komme den fedtede hud til livs, skal man ikke gå på kompromis med kvaliteten. Dog kan det være dyrt at skulle ud og investere i kvalitetshudpleje, og derfor findes der andre udmærket og billigere mærker, som eksempelvis CoolCos. Her kan man spare lidt penge på de produkter, man benytter i dagligdagen, som ikke er i kontakt med huden.

Do’s and dont’s

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal gøre og hvad man absolut ikke må gøre, når det kommer til fedtet hud. Man skal finde den rette balancegang mellem make-up, ansigtsrens, cremer og ansigtsvask. Derfor er det godt at have nogle tommelfingerregler, som man ved, man enten skal undgå eller ikke.

Do’s:                                                                            

  • Serum
  • Gel
  • Lette lotions
  • Masker

Dont’s:

  • Fede cremer
  • Olie
  • Renseprodukter i fast form

Dette er blot nogle tiltag, man kan afprøve, hvis man er meget plaget af fedtet hud. Man skal generelt være opmærksom på at holde sin hud ren, benytte olie-fri make-up, milde renseprodukter og ikke for fede cremer. Dette vil hjælpe huden til ikke at overproducere olie og dermed skabe en naturlig balance.