Artiklen indeholder reklamelinks

Det er ganske forståeligt, at man gerne vil rense sin hud, hvis den er fedtet og skinner. Vi vil alle gerne se godt ud, og mange synes, at det fedtede skær ikke ligefrem pynter i ansigtet.

Hvilken af de tusindvis af metoder og produkter, man kan bruge til at rense huden, kan være svært at finde ud af. Det føles i hvert fald nogle gange som om, at der er lige så mange råd og produkter til fedtet hud, som der er mennesker på kloden.

Det er nok heller ikke helt forkert, fordi vores hud kan være meget forskellige og derfor reagere på forskellige ting. Det kan let have inspireret til en masse husråd, der stikker i mange retninger.

Man kan sagtens have en bestemt måde at rense sin hud på, som passer godt til en selv, og den skal man selvfølgelig benytte sig af. Har man ikke det i forvejen, kan man læse videre og blive lidt klogere på at rense fedtet hud og måske blive inspireret til at finde sin egen gode løsning.

Rens med den rette intensitet

Hvis man gerne vil fjerne skidtet og fedtet fra huden, skal den renses – det siger sig selv. Man kan dog sagtens komme til at rense for meget, og så kan man få aktiveret kroppens eget beredskab, som kan komme til at overproducere den olie, som bliver fjernet fra huden.

Der er nemlig brug for olie og fedtstof i huden som en del af det naturlige forsvar mod støv, bakterier og alt det andet, huden kan blive udsat for. Olien er også nødvendig for at holde huden frisk og sund.

Man skal altså ikke bare kaste flere liter sæbe i hovedet og skrubbe det ind i huden i en halv time, inden det bliver skyllet af. Man skal være mere påpasselig med den måde, man gør det på, men også med produktet.

En god start er at vælge en rens, som er designet til fedtet hud. Det har mange producenter, men især Ecooking er kendt for sin blide effekt og økologiske tilgang.

Olie er ikke nødvendigvis dårligt, men vær opmærksom

Pas paa med olien i hudprodukter

Som nævnt ovenfor har huden brug for olie. Derfor skal man ikke bare tænke, at når man har fedtet hud, så undgår man olie. Det er en naturlig tanke, men det er også en overreaktion, bare at frasortere produkter med olie.

Det er vigtigt at holde øje med ens huds reaktion på det produkt, man bruger. Hvis man eksempelvis bruger Ecookings rensegel men stadig har problemer med fedtet hud, kan det være, at solsikkeolien i rensegelen er for meget.

Som nævnt er der intet galt i at have olie i sin rensegel, som Ecooking har valgt det, fordi huden skal bruge olie til at holde på fugten og ikke tørre ud. Udfordringen er, hvis man selv producerer meget olie, at det så kan blive for meget af det gode.

I det tilfælde kan det være fornuftigt at afprøve en anden type ansigtsrens, som ikke indeholder olie. Det kan muligvis være det, der skal til at komme af med den fedtede hud.