Artiklen indeholder reklamelinks

Først og fremmest skal vi måske slå fast, hvad décolleté er, det er nemlig ikke et ord, der bliver brugt så meget i dagligdagen. Teknisk set er det faktisk et ord, som beskriver noget bestemt tøj, og ikke en del af kroppen, men reelt er ordet det samme.

Décolleté beskriver en meget nedringet eller stropløs kjole i modeverden, og ordet er altså på vej til at blive synonym med den hud, der er blottet ved sådan en kjole.

Altså dækker décolleté over området på det øverste af brystet, skuldrene og i grænselandet op til halsen. Området kan faktisk også rammes af fedtet hud, selvom det ofte vil være et område, der bliver overset af mange.

Det er også relativt simpelt at dække over denne del af kroppen med tøj, og derfor er det sjældent en problematik om vinteren. Om sommeren kan man dog godt komme ud for, at man gerne vil have mere luftigt tøj på, og så kan man få lyst til at gøre noget ved fedtet hud i området.

Nå – husker du så at rense der?

Så kommer vi til spørgsmålet, der indleder artiklen her. Måske fordi det er et område, man ikke rigtig lægger mærke til, er det et område, der let kan blive negligeret. Det er ikke fordi, man ikke kan finde produkter, som passer på dette område.

Det danske Ecooking er et eksempel. Ecookings rensegel bliver kaldt en ansigtsgel eller en ansigtsrens, som er beregnet normal til fedtet hud. Men læser man lidt på vejledningen til produktet, bliver også hals/nakke nævnt, ligesom décolleté.

Ecooking er altså bevidste om, at også området på brystet og skuldrene kan være problematiske. Huden her kan være skrøbelig, og man skal altså passe på med, hvilke produkter man bruger på området.

Her er Ecooking som regel et mildt produkt, der også er økologisk, så det vil ofte være et godt bud.

Pas generelt på for skrappe produkter

Ansigtsrens

Helt generelt kan man sige, at man skal være varsom med de produkter, man bruger, når man behandler fedtet hud. Det kan være fint nok at fjerne det overskydende fedt, men man skal helst ikke fjerne mere end det.

Huden har nemlig brug for noget fedt eller olie. Derfor skal man ikke trække al fedtstof ud af huden. Det kan faktisk ende med at gøre mere skade end gavn.

Det er også grunden til, at man godt kan bruge renseprodukter, der indeholder olie. Selvom det kan lyde mærkeligt, at man kan bruge en creme eller en gel, som indeholder olie, for at gøre huden mindre fedtet eller olieret.

Olie er for det første ikke bare olie, og forskellige olier har forskellige egenskaber. Nogle olier er med til at regulere produktionen af talg, som også kan få huden i ansigtet til at se fedtet og beskidt ud, og det er jo en positiv egenskab.

Derudover kan olie i en creme eller et andet renseprodukt faktisk være med til at trække noget af den overskydende olie fra huden væk. Derfor kan man godt bruge produkter med olie – bare de ikke er for skrappe.