Artiklen indeholder reklamelinks

Fedtet hud ser skinende ud, og huden kan have tendens til at danne bumser og hudorme. Huden er meget grov i det og med meget synlige porer. Har du fedtet hud er du langt fra alene om det. Det er nemlig et stort problem for mange. Heldigvis er der en rigtig positiv ting ved at have fedtet hud og det er, at huden ikke har ligeså stor tendens til at blive gammel.

Selvom denne ene positive ting ved fedte hud er god, så er der til gengæld mange andre gener ved at skulle døje med fedtet hud, og du vil gerne slippe for denne gene. Det er bare ikke muligt, for det kan være genetisk bestemt, hvilke slags hudtype man får. Dog kommer kan den fedtede hud komme, hvis man er stresset, spiser usundt eller er teenager.

Dine talgkirtler er skyld i den fedtede hud, for de producere den olie, der får huden til at se fedtet ud. Dog kan stress, sundhed og dine hormoner også spille en rolle, og der kan komme udsving i mængden af olie, som bliver produceret. Man kan desværre ikke forhindre noget, der er genetisk, men du kan gøre noget for at kontrollere den.

Er du sikker på, at det er fedtet hud du har, og ikke en kombination af flere hudtyper? Her på siden kan du læse om hudtyper, og her kan du finde ud af, om din hud er fedtet eller om du har en kombination af flere hudtyper.

Gode råd mod fedtet hudReducering af fedtet hud:

Det kan være virkelig svært, at vælge mellem alle de produkter, der formodentligt skulle være gode imod, til og for fedtet hud. Produktbeskrivelser og anbefalingerne svømmer rundt oveni hinanden, og det er svært at vurdere, hvad man skal tro på og ikke tro på.

Der findes nogle få, ret normale, ting man skal gøre til faste rutiner i sin hverdag, og generelt skal man bare tænke mere over, hvordan man agere.

Når man har fedtet hud overproducere huden olie. Derfor skal man helst ikke tilføre huden og kroppen mere fedt end nødvendigt, for så bliver huden mere fedtet. Lad være med at spise for meget usundt, herunder tilsætningsstoffer, fedt og sukker. Stærke krydderurter bør du også holde dig fra. Generelt er stærkt mad ikke godt for din hud, da den bliver irriteret af madvarer som chili og hvidløg.

Det er især vigtigt at man spiser varieret og sundt, at man dyrker motion og husker at drikke en god mængde vand hver dag dvs. min. ¾ af din kropsvægt i liter om dagen (Vægt/75=vand pr. dag)

Morgen og aften skal huden vaskes, og det skal du gøre til en rutine. Vask huden med varmt vand, og sørg for at huden ikke tørre ud. Brug en creme, som ikke er for fedtet, da det vil gøre huden endnu mere fedtet.

Grunden til at huden skal vaskes grundigt morgen og aften er ikke kun pga. den store mængde olie din hud producere, men også pga. skidt og snavs du mødes med hver dag.

Der findes et hav af forskellige renseprodukter, som kan bruges til fedtet hud. Det er ikke nødvendigt at bruge sådanne produkter hver dag, men brug dem hellere som supplering til din daglige vask.

Skinner solen er det en god idé, at bruge solcreme – en der passer på din hud og som ikke gør den endnu mere fedtet. Brug solcreme hele året rundt, for at skåne din hud, da solens stråler kan være skrappe hele året rundt.