Artiklen indeholder reklamelinks

Fedtet hud i ansigtet kan være genetisk, men det kan også opstå som en konsekvens af den måde, hvorpå du plejer og behandler din hud. Fedtet hud opstår, når den naturlige olieproduktion i huden forhøjes, og bliver blandet med døde hudceller. Det får nemlig porerne til at stoppe, hvilket giver et fedtet og skinnende look.

Der findes mange typer hudplejeprodukter, cremer og make-up der er udviklet specielt til fedtet hud. Ved at bruge dem tilfører man ikke huden mere fugt end den har brug for. Når man har fedtet hud, er det en hovedregel, at man ikke skal bruge oliebaseret produkter, da olieproduktionen i huden er så høj.

Man kan komme fedtet hud til livs ved at bruge de rette produkter, men der er faktisk også andre ting man kan gøre for både at forebygge og udbedre fedtet hud. De mange muligheder skyldes de mange forskellige årsager, der kan være til, at man oplever, at huden i ansigtet bliver fedtet.

1.      Mejeriprodukter

En af årsagerne til fedtet hud er det, du indtager. Meget fastfood kan være med til at øge risikoen for at få fedtet hud, mens mejeriprodukter også har en del af skylden. De fleste af os lever med den overbevisning, at mejeriprodukter er sunde, og vi indtager dem derfor i god tro.

Mejeriprodukter er dog lidt en synder, når det kommer til fedtet hud. De har nemlig et både naturligt og stort indhold af hormoner, som ikke er gode at få for meget af. Mejerivarer har desuden et højt indhold af sukker, som kan være med til at forhøje kroppen glykemiske index – og det kan gøre din hud endnu mere fedtet.

Hvis man kæmper meget med fedtet hud, og oplever at særligt huden i ansigtet konstant er skinnende og føles fedtet, kan det altså være en fordel at indtage færre mejeriprodukter i en periode og se om det kan forbedre situationen.

2.      Hudrensningsrutine

hudrensningsrutineDe fleste af os har vores helt egen hudpleje- og rensnings rutine. Nogle renser sjældent sin hud, nogle gør det dagligt mens andre gør det flere gange hver dag. Der er ingen tvivl om, at det er godt vores hud at blive renset så døde hudceller, make-up rester og andet skidt fjernes fra huden, men faktisk kan det blive usundt for huden, hvis den bliver renset for tit.

Hvis huden bliver renset for ofte, bliver dens naturlige barriere opløst, og det kan have forskellige typer af konsekvenser for din hud. Nogle oplever, at huden bliver meget tør, mens andre oplever, at huden fedter til. En af grundene til, at huden i ansigtet kan blive tør som følge af for meget rensning er, at hudens naturlige forsvar vil begynde at overproducere olie for at bekæmpe tørheden i hudens overflade.

Det er altså vigtigt ikke at rense sin hud for tit. Morgen og aften er rigeligt, hvis man benytter de rette produkter. Der findes mange forskellige typer renseprodukter, der er særligt udviklet til fedtet hud. ACO Spotless er et eksempel på en rensegel, der egner sig til fedtet og uren hud. ACO Spotless er parfumefri, og indeholder glycerin og propulene glycol, der er med til at tilføre huden fugt uden at porerne tilstoppes.

3.      Hormoner

Hormoner er en af de ting, der har størst betydning for vores hud. I forbindelse med menstruation øges hudens olieproduktion, og det kan smitte af på vores hudtype og gøre den fedtet.

Hvis man oplever, at man i forbindelse med sin menstruation udvikler fedtet hud, kan det være en god idé at bruge et lidt kraftigere renseprodukt. Det er typisk ikke i alle periode af cyklussen, at olieproduktionen forhøjes, og man kan derfor blot skifte renseprodukt i de perioder, hvor man oplever, at huden producerer mere olie end ellers.

4.      Genetik

En anden årsag til at man kan udvikle fedtet hud er dine gener. Nogle mennesker er bare mere udsatte end andre, og for dem er det især vigtigt at undgå mejeriprodukter og overrensning af huden.

Heldigvis findes der i dag rigtig mange produkter, der egner sig til fedtet hud, og som kan give en rigtig god effekt. Der findes også ansigtsmasker, der kan være med til at udbedre problemet.