Artiklen indeholder reklamelinks

Er du træt af, at din hud konstant skinner, og oplever du gang på gang, at din makeup glider af ansigtet? Hvis uendelige mængder af blotting papers ikke afhjælper problemet, men blot brandslukker for en stund, ja så kan det være du skal kigge din hud og hudplejerutine efter i sømmene.

Hvis du døjer med fedtet hud, er du sikkert også godt klar over, at det vigtigste i din renserutine er at rense den. Men der findes faktisk mange flere ting, du kan benytte i din hudplejerutine, som f.eks. et godt serum.

I de seneste år har sera vundet mere og mere indpas hos os kvinder og har, med god grund, fundet deres vej frem til badeværelseshylden. Et serum er nemlig en rigtig vigtig del af den daglige hudplejerutine, men det er langt fra alle, som har en klar ide om, hvad serum egentlig gør godt for. Her får du derfor en guide til at finde det serum, der passer til dig.

Gyldne dråber på flaske – hvad er serum for noget?

Et serum er et tyndtflydende plejeprodukt, som er spækket med en høj koncentration af aktive ingredienser. Da produktet har en tyndere konsistens end en almindelig dagcreme, trænger det bedre ind i huden og forstærker effekten af dine cremer.

Serum er udviklet til at arbejde koncentreret og effektivt med forskellige hudproblemer, alt efter hvilken serum du vælger. Det kan derfor ikke stå alene, men skal benyttes under din dag- og natcreme, så du også får tilført fugt til din hud.

Serum er et must-have i din hudplejerutine, fordi det aktivt går ind og hjælper på din hud og dine hudproblemer. Hvad end du vil mindske rynker, give huden et fugtboost eller mindske akne, kan et serum hjælpe dig godt på vej.

Vælg den rette serum

For at vælge den rette serum til dit behov, er det vigtigt at du finder frem til din hudtype og det hudproblem du ønsker at adressere. Der findes uendeligt mange forskellige slags sera, med forskellige formål og egenskaber, og derfor er det vigtigt at vælge den rigtige.

Ecooking har blandt andet udviklet flere forskellige sera, som alle går ind og arbejder med forskellige, men specifikke hudproblemer.

Serum til fedtet hud eller akne

Har du tendens til fedtet hud og/eller døjer du med akne, er det nødvendigt at finde et serum, der passer til denne hudtype. Her kan et serum med salicylsyre, som f.eks. Acne serum fra Ecooking, være en god mulighed til at hjælpe din hud godt på vej.

Acne serummet indeholder en stor mængde salicylsyre, som aktivt går ind og dræber bakterierne på huden, og derved både renser og desinficerer huden, så den synes flottere. Dertil kan serummet også forbedre udseendet af dine porer, hvis du synes at din hud er præget af forstørrede porer pga. fedtet hud.

Anti-age serum – Reducér fine linjer i ansigtet

Vil du derimod mindske fine linjer i ansigtet, kan du benytte et serum med anti-age egenskaber, som reducerer fine linjer og giver fugt til huden.

Fugtserum – fugt huden igennem

Har du ingen deciderede hudproblemer, eller er du i tvivl om, hvilken hudtype du har, kan du altid starte ud med et fugtigvende serum, som passer til alle hudtyper og aldersgrupper. Ecooking har lavet et fugtserum med et højt indhold af hyaluronsyre, der binder fugten i huden, og som derved går ind og giver en masse fugt til huden.

Det kan være svært, hvilket serum man skal vælge, og hvis du vil, kan du også sagtens bruge flere sera samtidig. Dette kan være en fordel, hvis du ønsker at forbedre mere end ét hudproblem. Så udvælger du blot det serum eller de sera, som du ønsker at benytte, og bruger den ene under din dagcreme, og den anden under din natcreme.

Få mest ud af dit serum

For at din hud kan få mest muligt ud af dit serum, er det vigtigt, at du har en helt ren hud, inden du går i gang med resten af din hudplejerutine. Start med at fjerne al makeup med en makeupfjerner, og rens derefter ansigtet med en god og mild ansigtsrens udviklet til fedtet hud.

Det er vigtigt at huske, at serummet skal påføres FØR din dag- eller natcreme. På den måde trænger serummet godt og hurtigt ind i huden og har mulighed for at virke effektivt. Bytter du rundt på påføringen af creme og serum, vil din creme gå ind og blokere for serummets aktive ingredienser, og det får du ikke meget gavn af. Husk desuden at bruge en stor nok mængde til at dække hele ansigtet og også gerne hals og decolleté.

Efter påføring af serum skal du blot bruge din dag- eller natcreme som sædvanlig, efterfulgt af solcreme om dagen.