Artiklen indeholder reklamelinks

Har man fedtet hud, kan man i mange tilfælde også have en tendens til at have uren hud. Uren hud kan forekomme i større eller mindre grad lige fra bumser og hudorme til akne i store dele af ansigtet. De fleste har oplevet at have uren hud i længere eller kortere perioder.

Uren hud kan være rigtig generende, og derfor vil mange af os helst være fri, uanset hvor kort eller lang perioden med uren hud er. Heldigvis behøver det ikke være så svært at få bugt med den urene hud, og med den rette behandling er der chance for, at du kan blive helt fri for bumser.

En effektiv metode til behandling af uren hud er med tea tree oil. Herunder kan du blive klogere på, hvad tea tree oil er, hvad det gør godt for, og hvordan du skal bruge tea tree oil i din daglige hudplejerutine.

Hvad er og kan tea tree oil?

Tea tree oil er en æterisk olie og et naturprodukt, der er udvundet fra bladene fra træet Melaleuca Alternifolia. Træet har naturlig vækst i Australien, hvor tea tree oil har været dyrket og anvendt i flere hundrede år.

Tea tree oil er både bakteriedræbende og hudvenlig, og derfor er den igennem årene også blevet brugt til behandling mod blandt andet svamp, skæl, forkølelsessår og blister. Derudover er tea tree oil også særlig effektiv til behandling af uren hud og bumser.

Uren hud er en form for betændelse, hvor bakterier er trængt ned i talgkirtlerne i ansigtet, på ryggen, overarme eller brystkasse, som dermed skaber den urene hud. På grund af de bakteriedræbende og antibakterielle egenskaber i tea tree oil, kan olien bekæmpe og dræbe bakterierne i huden og dermed forhindre den bakterieudvikling, der danner bumser og uren hud.

Sådan bruger du tea tree oil

Tea tree oil må aldrig bruges i ufortyndet form på huden. Derfor kan det i stedet være en god idé at bruge produkter, der indeholder tea tree oil i passende mængder, som kan have en effektiv virkning på den urene hud. Australian bodycare er et godt hudplejemærke, der anvender tea tree oil i alle deres produkter. Her er indholdet af tea tree oil tilpasset i de mængder, der er nødvendige, for at produktet virker effektivt. 

Har du problemer med fedtet og uren hud, er det en god idé at vaske huden i ansigtet både morgen og aften for at fjerne de bakterier, der har sat sig i og på huden. Du bør dog ikke vaske din hud flere gange eller overvaske din hud, da det kan udtørre den og øge produktionen af talg, der kan forværre dit hudproblem. Her kan en god ansigtsvask med tea tree oil, der renser huden uden at udtørre, samtidig med at den behandler og forebygger uren hud, være et godt valg.

Når du har renset ansigtet, skal huden have fugt og beskyttelse. En ansigtscreme med tea tree oil kan effektivt give huden fugt uden at gøre den fedtet, og samtidig forebygge og modvirke uren hud, og forhindre at bakterier sætter sig på huden.

Har du mange irriterende bumser, der bare bliver ved med at dukke op, kan en spot stick med tea tree oil også hjælpe dig. En spot stick påføres bumserne, hvorefter den fjerner bakterier og fremmer helingsprocessen uden at udtørre huden.