Artiklen indeholder reklamelinks

Fedtet hud er ikke noget at skamme sig over, for det er en meget normal ting. Langt størstedelen af unge mennesker oplever at have uren og fedtet hud på et eller andet tidspunkt, og der er også mange, som oplever det lidt senere i livet.

Heldigvis kan man gøre noget for, at huden kommer til at se flot og sund ud igen, og formlen er sådan set simpel nok. Først renser man, så plejer man. Man kan så bruge et væld af forskellige produkter, og det er ikke sikkert, at din vens creme virker lige så godt for dig. Derfor kan du komme ud for at skulle prøve et par forskellige mærker, inden du finder det rigtige.

På apoteket kan man få god vejledning, og vælger man at benytte sig af et online apotek, kan man også se det store udvalg af rense- og plejeprodukter, der er på hylderne. Selvom apoteket er online, kan man stadig få vejledning i telefonen.

Det kan være praktisk at have hele udvalget foran sig, som det er muligt online, mens man har apotekspersonalet i røret, der kan vejlede om de rigtige produkter.

Talg er den store synder

Når man lider af fedtet hud, er det som regel på grund af den mængde talg, der bliver produceret i kirtlerne i ansigtet. Når denne talg bliver overproduceret i et stykke tid vil det ophobe sig i kirtlerne, og det kan betyde bumser, hudorme, betændelse og hævelse.

Det er derfor, man først skal rense huden, inden man kan begynde at behandle eller pleje med sin foretrukne creme. Hvis kirtlerne forbliver stoppede, ender man bare med bumser eller betændelse i stedet for en hud, der ser fedtet ud.

Et godt bud er en 3-i-1 micellar vand eller micellar water, som nogle mærker vælger at kalde det. Micellar vand er godt til at rense huden, og der er en blid måde at gøre det på. Det kan generelt bruges i hele ansigtet, også rundt om øjnene, og det kan også bruges til at fjerne makeup.

Apoteket kan hjælpe dig til at vælge det rigtige renseprodukt for dig.

Find den rette pleje til dig

Find det rigtige produkt

Som nævnt tidligere er det forskelligt, hvilke cremer der er mest effektive, og det er fordi, alle mennesker er forskellige. To mennesker med samme udfordring med fedtet hud kan sagtens opleve forskellige resultater med den samme creme.

Cremen skulle gerne hjælpe begge, men i hvor høj grad den hjælper kan variere. Derfor kan man få meget ud af at få hjælp til at finde den rigtige creme eller i hvert fald til at læse lidt om cremen, inden man køber den. Og så kan det også være en god ide at gøre sig det klart, at man måske skal prøve et par stykker, inden man rammer den rette.

Måske har man generelt tør hud, ud over at lide af fedtet hud, og så giver det naturligvis mening at få en creme, der er god til at fugte huden. Andre vil måske have mere gavn af en creme, som kun har en talgreducerende effekt, og sådan er vi alle forskellige.