Artiklen indeholder reklamelinks

Din hud er ikke bare hud. Det er en overflade, som dækker hele din krop, og som passer på dig. Huden er et levende organ, som hele tiden genskaber sig selv. Huden består af flere lag.

Overhuden: det tyndeste lag hud, som består af hudceller. De forhindre kemiske stoffer og andre mikroorganismer i at trænge ind under huden, ind i kroppen. I dette lag findes der også pigmentceller. De sørger for, at du kan få farve fra solen. Overhuden er så smart, for den genskaber sig selv hele tiden.

Læderhuden: Får hjælp af blodkarende og svedkirtlerne til at opretholde en god og konstant kropstemperatur. Læderhuden sørger for, at din hud er elastisk, også sidder der en masse nerver i dette lag hud, som gør, at du kan mærke og fornemme kulde, varme, smerte og andre berøringer.

Underhuden: Det inderste lag hud sørger for, at du bliver beskyttet mod stød, tryk og isolere dig. Det er et slags depot, som består af fedt, salte og vand.

Fedtet hud

Hvordan-ser-fedtet-hud-udFedtet hud ser meget skinnende ud, og huden kan have tendens til at danne bumser. Huden er meget grov i det og med meget synlige porer. Fedtet hud er et stort problem for mange, men der er heldigvis en positiv ting ved fedtet hud og det er, at huden ældres senere end de med f.eks. tør hud.

Det er rigtig træls, at have fedtet hud. Det er meget svært at leve med, og er et krævende problem. Lider man af fedtet hud, så er det fordi dine porer har let ved a stoppet til. Derfor skal man sørge for, at rense sin hud grundigt et par gange om dagen. Gerne morgen og aften.

Ansigtet må ikke vaskes for meget, da huden derved vil producere mere olie, og resultatet er at din hud bliver endnu mere fedtet. Huden bliver tør, når man vasker for meget, og den tror derfor, at den skal producere mere olie.

Hvordan-ser-fedtet-hud-udRens huden med en meget mild og bakteriedræbende ansigtsgele og med varmt vand. På den måde bliver den fedtede hud opløst. Det er vigtigt, at vandet er varmt og ikke lunkent. Efter vasken skal man bruge skintonic med alkohol i, for at komme af med det sidste fedt.

Herefter er det vigtigt, at man, selvom huden er meget fedtet, bruger en fugtighedscreme. Vandbaserede creme vil være bedst til fedtet hud.

Er det et hurtigt tip du har brug for, så er en muddermaske eller anden form for ansigtsmaske en hurtig løsning. Den vil suge det overskydende fedt op. Desværre er dette en løsning, som kun virker i en begrænset tid.