Artiklen indeholder reklamelinks

Fedtet hud ser meget skinnene ud, og huden kan have tendens til at danne bumser. Huden er meget grov i det og med meget synlige porer. Fedtet hud er et stort problem for mange, men der er heldigvis en positiv ting ved fedtet hud og det er, at huden ældes senere end de med tør hud.

Det er genetisk bestemt, hvilke slags hudtype man har. Det er talgkirtlerne, som producere den olie, der får huden til at se fedtet ud. Dog kan stress, sundhed og hormonerne spille ind, så der kommer udsving i mængden af olie, som bliver produceret. Man kan desværre ikke forhindre noget, der er genetisk, men man kan gøre noget for at kontrollere den.

Mandlige kønshormoner

Den fedtede hud styres af dine hormoner. Det er hudens fedtproduktion, der bliver styret. Det er specielt de mandlige kønshormoner, som giver fedtet hud. Det er derfor ret ligegyldigt, hvad du gør ved din hud, udenpå. Fedtet kommer fra kroppens indre, og er styret centralt i din krop.

Dog kan du gøre det meget værre, ved at bruge alle mulige produkter eller make-up. Overproducere din krop fedt, som kommer af de mandlige kønshormoner, så skal du nok søge læge. Huden vil som regel reagere ved brug af p-piller eller andre hormonelle forandringer. Skyldes den fedtede hud dine p-piller, kan det hjælpe at skifte type.

Det skal du gøre:

Hvad-er-fedtet-hudVask ansigtet to gange dagligt, gerne morgen og aften, for at fjerne den overskydende olie, så dine porer ikke bliver tilstoppede.

Dertil skal du være omhyggelig med at købe og bruge de ”rigtige” ansigtsprodukter. En blid ansigtssæbe, som også giver huden fugtighed vha. olier eller creme.

Brug VARMT vand, når du vasker ansigtet. Efter vasken tørre du dit ansigt med et meget blødt håndklæde. Formålet med at vaske ansigtet to gange dagligt er, at fjerne de døde hudceller og den overskydende mængde olie, som din hud producere. Når man sørger for at vaske ansigtet regelmæssigt, så sørger man også for, at porerne ikke bliver tilstoppet og producere endnu mere olie.

Brug kun vandbaseret kosmetik, og sørg for at læse godt på produkterne inden du kommer dem i hovedet. Især oliebaseret kosmetik er ikke godt for din hud, da den i for vejen producere for meget olie. Husk også at fjerne make-up inden du går i seng. Og tag aldrig et ekstra lag på, fordi du ikke orker at fjerne det gamle make-up.

Man bør også overveje, hvilket make-up man bruger, og om det gør noget godt for huden. Foundation og pudder er ikke godt for huden, når den i forvejen er fedtet.

Hold dig fra:

  • Stærke sæber med parfume
  • Ansigtsrens som udtørre huden
  • Fede cremer

Brug i stedet nogle af de produkter, der er særligt udviklet til fedtet hud. Der findes heldigvis meget godt ansigtspleje til fedtet hud.

Hvad-er-fedtet-hudHvorfor har du fedtet hud?

Selvom fedtet hud ofte er genetisk, så kan det altså også komme af mange andre ting.

Hold derfor øje med hvad du spiser. Fedtet hud kan sagtens opstår pga. dit indtag af mad, juster det, hvis det skyldes din kost. Især usund mad kan være skyldneren.

Stress kan også give fedtet hud. Sørg for at få nok motion, og prøv eventuelt noget meditation, så kroppen for lov til at hvile sig. Man kan selvfølgelig også finde mange andre måder, hvorpå man kan håndtere stress.