Hvordan slipper jeg af med fedtet hud?

Hvordan-bekæmpes-fedtet-hud

Først er man nødt til at forstå hudens opbygning, og hvad huden egentlig er for en størrelse. Hud er jo ikke bare hud. Tænker man over det, så har vi mere hud end vi har noget andet på hele kroppen. Huden dækker nemlig hele kroppen, og er en slag skytsengel for os. Derfor skal vi passe på den, pleje den og sørge for at behandle den ordenligt.

Huden er delt op i 3 forskellige lag:

Overhuden er det tyndeste lag hud, som består af hudceller. De forhindre kemiske stoffer og andre mikroorganismer i at trænge ind under huden, ind i kroppen. I dette lag findes der også pigmentceller. De sørger for, at du kan få farve fra solen. Overhuden er så smart, for den genskaber sig selv hele tiden.

Læderhuden får hjælp af blodkarende og svedkirtlerne til at opretholde en god og konstant kropstemperatur. Læderhuden sørger for, at din hud er elastisk, også sidder der en masse nerver i dette lag hud, som gør, at du kan mærke og fornemme kulde, varme, smerte og andre berøringer.

Underhuden er det inderste lag hud sørger for, at du bliver beskyttet mod stød, tryk og isolere dig. Det er et slags depot, som består af fedt, salte og vand.

Sådan er huden opbygget. Det er ret smart, for huden kan gendanne sig selv, den er et levende organ.

Hvilken slags hud har du?

Hvordan-bekæmpes-fedtet-hudDernæst er man nødt til at vide, hvilken slags hud man har. For det er ikke sikkert, at du har fedtet hud. Det kan sagtens ske at du har en af de andre hudtyper, hvor fedtet hud også indgår.

Der findes nemlig flere forskellige hudtyper, og i to af dem indgår fedtet hud.

Kombineret hud er den mest almindelige hudtype, fordi det er en kombination af hudtyper. Det kan være fordi man har flere talgkirtler i T-zonen, altså panden, næsen og hagen, og det giver fedtet hud i det område. Mens resten af ansigtet sagtens kan være en anden hudtype.

Fedtet hud ser skinnende ud. Huden er grov i det med synlig porre, og har let ved at danne bumser og hudorme. Fedtet hud og hår hænger oftest sammen. Til fedtet hud er det godt at anvende en god skintonic.

 

Der skal du gøre

Fedtet hud kan være arveligt, fordi det ligger i generne. Samtidigt kan det også være en proces i dit liv som giver fedtet hud det kan f.eks. ske i teenageårene eller hvis man er stresset. Huden sladre faktisk meget. Den kan vise, at du er stresset og skal sætte farten ned.

De som har kronisk fedtet hud og skal leve med det resten af deres liv, har sikkert gjort alt for at slippe af med det.

Hvordan-bekæmpes-fedtet-hudDer er nogle få ting man kan gøre, for at mindske den fedtede hud.
Lad være med at spise alt for meget usundt, her snakker vi tilsætningsstoffer, sukker og fedt. Undgå de stærke krydderurter de gør heller ikke noget godt for din hud. Undgå generelt stærkt mad med chili og hvidløg i, da huden nemt kan blive mere irriteret af disse madvarer.

Prøv at leve et sundt liv med godt mad (sundt varieret mad) dyrk motion og husk at drikke en masse vand i løbet af dagen. Vask huden med varmt vand morgen og aften, og sørg for at huden ikke bliver tør. Brug en creme som ikke er fedtet. Til sidst er det er god idé, at passe godt på solens farlige stråler, det gælder hele året rundt.

Top 3 – sådan slipper du af med fedtet hud:

 

  1. Kostændring
  2. Fugtighedscreme
  3. Brug mindre makeup