Hvorfor bliver huden fedtet og skinner?

Hvorfor-får-du-fedtet-hud

Fedtet hud er et stort problem for mange, og de må slås med det hver evig eneste dag. Huden er skinnede, og meget tyk. Som regel har den skinnende fedtede hud synlig porer, akne og måske pletter. Folk med fedtet hud, har større chance for, at få akne eller danner nemmere bumser grundet den fedtede hud. Men hvorfor bliver huden fedtet og skinner?

Det hele skyldes talgkirtlerne, som producere olie. Producerer disse kirtler mere olie end de normalt burde, bliver huden fedtet.

Årsager til fedtet hud:

Der kan være rigtig mange årsager til, at man danner fedtet hud. Bl.a. kan det være arveligt. Er der nogen i familien, som har fedtet hud, så kan det være ført videre til dig også. Fedtet hud er en ret almindelig ting, som også kan overføres via generne.

Dine hormoner kan også spille ind, når man snakker om fedtet hud. Har man et overskud af f.eks. hormonet dihydrotosteron vil produktionen af olie stige, og dermed får man fedtet hud. Det er menneskets genetiske sammensætning, som afhænger af hormonniveauet.

Hvorfor-får-du-fedtet-hudDin alder har også meget at sige. I puberteten er niveauet af kønshormoner i top, og det kan være en årsag til fedtet hud. Hormonet androgener, som er et sex hormon, stimulere talgkirtlerne, og det fører til øget produktion af olie i kirtlerne. Hos piger ses det også, at den fedtede hud kommer inden de skal have menstruation. Det samme kan ske under graviditet, i overgangsalderen og ved en hormonel ubalance.  P-piller kan også forårsage fedtet hud idet man ændre den måde, som hormonet virker på, og der kommer en ubalance, og en slags hormonforstyrrelse.

Den daglige kost, den der sørger for, at du kan klare dig igennem dagen og leve et langt og lykkeligt liv, har også meget at gøre med din hud. ”Man bliver det man spiser”. Denne sætning passer bogstavlig talt, og hvis man har problemer med fedtet hud, skal man nok ikke spise fedtet mad, som junk-food, chips og alt muligt andet usundt. Sørg derimod for, at få nok B2- og B5 vitamin. Mangler man disse vitaminer, kan det sagtens være skyld i fedtet hud.

Hvad udsætter du din hud for? Bruger du meget make-up, kan dette også være grunden til, at din hud er fedtet. Dårlig kvalitet og oliebaseret kosmetik skal man holde sig fra. Det samme gælder fedtede cremer og hudplejeprodukter i anmas.

Hvad skal man så gøre?

Hvorfor-får-du-fedtet-hudDet er ikke let at finde præcis de rigtige produkter til netop din hud. Huden er fedtet, og de mange produkter kan være skyld i, at huden forbliver fedtet eller gør det endnu værre.

Men det er ikke kun produkterne man skal være omhyggelige med, også skidt og snavs sætter sig på huden og inde i de store porer. Derfor skal huden renses morgen og aften.

Det er ikke altid nødvendigt at bruge renseprodukter, men en god idé at have dem stående, hvis det bliver nødvendigt. Rens med lunket vand, og rens i dybden. Huden må ikke udtørrer, så husk en god, men ikke fedtet hudcreme efter vasken.

%

Vidste du at, 23% af mænd og kvinder i Danmark døjer med fedtet hud?